Sunday, December 26, 2010

Holiday~

ok tomoro nak abeskan sisa2 cuti yang tinggal berapa kerat je lagi ni ke Melaka Bandar Bersejarah... eceh2 kau punye semangat lebey je za oi.. hahhahh yela baru sedar da cuti selama sebulan lebey tanpa bercuti2 ke mana2 so tomoro dapat la bercuti utk 3 ari 2 malam.. kejp je tapi cukup la kot.. so harap percutian ni boleh buat ati ku tenang tanpa serabot dan kusut coz lepas ni da kene study balik..so nak ambek mood baru..eceh poyo! haha



~Oh Melaka im coming ~

p/s : oh btw lupe nak ucapkan syabas kepada pemain2 Malaysia kerana Menang Perlawanan Bola tadi.. Do The best in final, berkat usaha pasti berjaya..hahah berkobar2 pulak kau kan za.. hahah k tata

Friday, December 24, 2010

Counting Days

ok guys, just 8 days left for us to celebrate the New Year, so why not if we recall moments of joy and sadness that was experienced by us all during the year 2010. Maybe there are things we would not forget, perhaps many things that are very easy to forget. Just what we need to do is take heed of these things happened because we must believe there is Silver Lining behind that. So, on this occasion I would like to apologize if you were offended by intentional or accidental. 

wholeheartedly apologize to you all . i love u guys~ 



next year I hope I will success on my studies and hopefully perfect happiness is always winner in my life


Wednesday, December 15, 2010

Boredom~





I admit sometimes I do not know how to be grateful with my life now. I became like one who doesn't know how to appreciate. I expect perfection, but ya perfection does not exist for human life ryte. I dreamed of a success but it seems like success far away from me. I dreamed of a career but it seems career has never happened in my life. life is full of boredom,abuse, and accidents. so we can not deny because if we did it we just condemned by the God.

Wednesday, December 8, 2010

The Momento of Redeclipse

nah today i post the momento of Redeclipse. For those who does't know what is Redeclipse i will briefly explain.  Redeclipse is combination from Red and Eclipse . This our event name's project for semester 4. Friends, I know we have been through all the trouble to make this event perfect. There are disputes and misunderstanding between us, our time and money to sacrifice everything just for this event.I will never forget this moment until the end.so just watch this video and the pictures.. 

video

this video is courtesy of shah. Tenkiu for sharing this to us. 



The PA's System and The Photographers



Our Juniors... thanks coming



The partner's ..heheh



Our Visitors


Our Beloved Lecterur's



The Super Duper Crew's

p/s: Sorry for those who's i forgot to put ur picca. i dont have not enough time to edit everything. But I am sure that your image is in the video :D




Tuesday, December 7, 2010

Im Not Feeling Well

 2 days of illness. I've got a fever, cough, asthma and coldsI've 20 years suffering from asthma and I was really unbearable to eat all the medicines as asthma no cure. i hope my life will be better after this.




perhaps i can live without this anymore.. 


I can't take this coz doc said i got lower level of asthma and it will increase ma level day by day but the thing is so relieving .. so how?


Trust me I've used this tool during my past... :(

p/s : I hope i will recover...

Sunday, November 21, 2010

Baby Najmi

hye my name is Anwar Najmi Anwar Ezzad ... Im 4 Days already(SUKENYE DIA TA BERBEDUNG YE)


time ni baru lepas dikeluarkan.... baru beberapa jam lahir.. ( 19.10.2010)

hurm kebelakangan ni jadual memg sangat lah bz..so memg tade mase utk berfacebook apetah lagi berblog..hohoh setiap hari tugas harian bangun pagi2 buat keje umah , mandi2 makan patu trus je pegi umah abg and tak laen ta bukan mestilah jage baby ..selalunye bangun tengahari2 patu mandi2 baru makan, tgk tv patu buat keje umh.... haha skrg da laen ... ok introduce dulu la anak buah za ok. Name dia Anwar Najmi Bin Anwar Ezzad. Berat dia 2.49 kg (tecik je) Hobi dia Tdo mengiring je... ok nak jage baby ni mencabar ok.. nak kene tpok2 montot dia kalau dia nanges... kene bagi susu.. basuh berak dia.. paling takot nak mandikan sebb dia nanges kuat2 sangat.. mak kate baby taleh nanges lame2 ta elok.. so time nak mandi kan tu kene laju2 la buat keje la annn...
hurm lagi satu time tdo tu taleh bagi dia tdo mengiring nanti pale teleng so kenela btol2kan dia tdo tue..hohohoh tapi yang best nye bile dia nanges za pegang patu dodoi2 sket da benti..nomel btol najmi ni..

Monday, November 15, 2010

Murtabak Maggie :D

ok entry kali ni ialah murtabak maggie.. cara nak buat senang sangat.. petik jari pon da siap.. hahah tadela.. actually da lame da blaja buat murtabak maggie ni cume tade mase je nak tunjukkan.. ok...

Bahan2 dia ialah : Telur, Maggi Goreng dan Minyak Masak...



kalau nak buat untuk ramai orang so buat la lebey, then bahan pon lebey ye ....


Pertama panaskan air sehingga mendidih.. ala nak buat maggi goreng kan..takkan tatau ..huhu


ok da mendidih tu letak maggie dan rebus sehingga lembut


Toskan air dia....


Gaul2 seperti ini.. umm nampak camni pon da rase nak makan.. hehe tapi blum siap lagi ok..


Langkah seterusnya pecahkan telur pastu letak la sket garam then pukul sehingga sebati ok


Panaskan Minyak, Lepas tu letak separuh dari bancuhan telur tu kat kuali jangan abeskan telur ok simpan sket utk bahagian atas pulak


ok seeloknya gune kuali leper utk bagi senang rata...


langkah seterusnya letak maggi atas telur yang tue ye.. masukkan je maggie time telur tu blum masak lagi sebb nak bagi dia melekat dengan maggie ....


kemudian barula abeskan semua bancuhan telur tu ke serata maggi then terbalik kan la bile da masak......


hookey kan da siap.. senang je kan......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Untuk rase yang lebey sedap makan dengan sos cili ok... selamat mencuba :D

Thursday, November 11, 2010

Bersiap-miap nie ;D

Ta sbar nak Jumpe Miss Bam Bam Nomel2 Muah2 aku nie..
hohoh tu dia... Miss FAtin Safwanah.. ok la nak jumpe dia nie.. later will update this blog ok .... huhu